Letní džuveč s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Tvaroh jemný
  • 500 g Paprikové lusky čerstvé
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 125.2 mg
  • Draslík 322.4 mg
  • Vláknina 633.8 mg
  • Vitamín A 633.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 156.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, osolíme, podlijeme trochou vody a podusíme asi 15 minut.

  • 2

    V misce smícháme rozšlehaná vejce s mlékem, rozdrobeným tvarohem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.

  • 3

    Podušené papriky rozložíme do pekáče, zalijeme tvarohovou směsí a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.

Komentáře k receptu