Výborná zeleninová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Brambory rané
  • 1 ks Lilek
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 286 g
  • Sodík 1821 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 30.8 mg
  • Draslík 759 mg
  • Vláknina 20536.2 mg
  • Vitamín A 20536.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme, omyjeme a také nakrájíme na kolečka. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Lilek omyjeme, očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Brambory omyjeme, očistíme a také nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme máslo, přidáme jarní cibulku a chvilku ji restujeme, poté přidáme zbytek zeleniny a restujeme asi 5 minut. Zalijeme zeleninovým vývarem a na mírném ohni vaříme asi 35 minut doměkka.

  • 3

    Polévku osolíme, opepříme a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu