Skopový kebab na špejlích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Skopová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Mák mletý
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 91.6 mg
  • Vláknina 2417.3 mg
  • Vitamín A 2417.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, rozemeleme a smícháme se všemi ostatními přísadami kromě oleje.

  • 2

    Maso vložíme do vroucí vody, vaříme přibližně 5 minut. Poté vyjmeme, potřeme připravenou pastou a necháme 60 minut odležet.

  • 3

    Kousky masa napícháme na špejle, vložíme do pekáče s olejem a trochou vody, pečeme v rozehřáté troubě do měkka. Během pečení obracíme a případně podléváme.

Komentáře k receptu