Amírstánský vařený beránek

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 60 g Mandle
  • 800 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 4 ks Cibule
  • 6 ks Hřebíček
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.75 l Mléko kokosové
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 555.5 mg
  • Vláknina 5889.7 mg
  • Vitamín A 5889.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V jogurtu rozmícháme kari koření se špetkou soli, vložíme maso nakrájené na kostky, necháme cca 30 minut marinovat.

  • 2

    Mezitím povaříme ve vodě loupané mandle, poté je nasekáme a rozetřeme. V kastrolu rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, utřený česnek, skořici, kardamom, hřebíček a zázvor. Přidáme maso i s marinádou, mandle, pálivou papriku, osolíme a podlijeme vodou. Zahříváme, přilijeme kokosové mléko a vaříme do měkka.

Komentáře k receptu