Kuře v houbové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Houby čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1180 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 1243 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 272.2 mg
  • Draslík 881.3 mg
  • Vláknina 3131.5 mg
  • Vitamín A 3131.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme a částečně vykostíme. Maso opečeme v kastrole na másle dorůžova.

  • 2

    Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a zpěníme ji. Porce kuřete osolíme, podlijeme vývarem a přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Dusíme asi 15 minut a podle potřeby přiléváme vývar.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a šťávu zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Omáčku ještě 5-10 minut povaříme, vložíme porce kuřete a vše prohřejeme.

  • 4

    Můžeme podávat s dušenou rýží.

Komentáře k receptu