Garnáti na špízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Garnát obecný
  • 3 kávová lžička Med včelí
  • 3 kávová lžička Jalovec
  • 3 kávová lžička Balsamico ocet
  • 2 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 206 mg
  • Draslík 202 mg
  • Vláknina 1092.7 mg
  • Vitamín A 1092.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Garnáty omyjeme a očistíme. Na každou špízovou jehlu napíchneme 3 garnáty a špízy klademe do ploché mísy obdélníkového tvaru.

  • 2

    Nožem rozmačkáme jalovcové kuličky, vložíme je do misky, přidáme med, víno, balsamico, brandy, olej a bílý pepř. Vše důkladně promícháme, takto připravenou marinádou polijeme špízy s garnáty. Mísu vložíme do chladničky a necháme 60 minut marinovat.

  • 3

    Rozpálíme grilovací pánev a špízy grilujeme z každé strany 5 minut.

  • 4

    Špízy upravíme na připravené talíře, zdobíme špalíčky limetky a podáváme.

Komentáře k receptu