Koláč se špenátem a houby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 28 g
- Sodík 474 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 127.7 mg
- Draslík 1857.1 mg
- Vláknina 18833 mg
- Vitamín A 18833 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.8 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenátové listy umyjeme nakrájíme a v hrnci s osolenou, vroucí vodou necháme 10 minut. Změklé scedíme a necháme vychladnout. V pánvi zahřejeme máslo, přidáme na kolečka nakrájený česnek, nasekané mandle, špenát a chvilku restujeme.
-
2
Mléko nalijeme do hrníčku, zahřejeme na vlažné, rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, odložíme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Mouku vysypeme do mísy, přidáme cukr, vanilkový cukr, kypřící prášek, celé vejce, vylijeme připravený kvásek a v kuchyňském robotu, anebo rukama vypracujeme nelepící se těsto, které přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout 30 minut.
-
3
Val posypeme moukou a vykynuté těsto z mísy přeložíme na val. Pomoci valečku rozválíme a položíme na máslem vymaštěnou pečící formu. Vezmeme připravený špenát a pěkně ho rozložíme na těsto, které ještě posypeme nastrouhaným sýrem, a vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut.
-
4
Upečený koláč krájíme na úhledné porce, které pokládáme na dezertní talíř.