Telecí kotlety se smetanovou omáčkou s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Telecí kotlety
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1403 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 935 mg
  • Bílkoviny 168 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 719 mg
  • Draslík 2789 mg
  • Vláknina 3860.3 mg
  • Vitamín A 3860.3 mg
  • Vitamín B6 4.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kotlety osolíme a opepříme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme, petrželovou nať na jemno nasekáme, muškátový oříšek nastrouháme.

  • 2

    Kotlety osmažíme na másle z obou stran dozlatova, přeložíme na talíř a držíme na teple.

  • 3

    Do výpeku vložíme žampiony a na mírném plameni za občasného míchání smažíme 3 minuty. Poté vmícháme mouku, orestujeme a zašleháme vývar se smetanou. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Po 5 minutách vmícháme mandle a ještě 10 minut povaříme.

  • 4

    Kotlety podáváme přelité omáčkou, kterou posypeme petrželovou natí a malou špetkou muškátového oříšku.

Komentáře k receptu