Nákyp kokosový se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 90 g Kokosová moučka
  • 125 g Cukr krystal
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 4.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 1.5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Kokosové mléko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 168.9 mg
  • Draslík 28 mg
  • Vláknina 8917 mg
  • Vitamín A 8917 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme misky z varného skla - 8 kusů. Do malého hrnce nasypeme krystalový cukr a vodu, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme, až se směs zabarví do zlatohnědé barvy.

  • 2

    Hrnec odstavíme a jeho dno dáme do nádoby se studenou vodou. Na dno připravených varných misek nalijeme karamel.

  • 3

    Do hrnce, ve kterém jsme připravovali karamel, přidáme vodu, kokos a zahříváme, dokud se kokos nerozpustí. Do misky dáme celá vejce, žloutky, moučkový cukr a našleháme. Přidáme horké kokosové mléko a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme smetanu a přecedíme směs do džbánku.

  • 4

    Misky dáme do pekáče a nalijeme do pekáče studenou vodu, aby dosahovala do poloviny misek. Do misek s karamelem nalijeme směs na nákyp, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme při 150 stupních Celsia 40 minut.

  • 5

    Poté vyndáme misky z trouby, dáme vychladnout a poté je dáme přes noc do lednice.

  • 6

    Při podávání je vyklopíme na talíř a podáváme posypané kokosem.

Komentáře k receptu