Králík na šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 40 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 4 g Rozmarýn sušený
  • 800 g Králík
  • 1 ks Citrony
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1059 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 193.5 mg
  • Draslík 740.9 mg
  • Vláknina 5267.7 mg
  • Vitamín A 5267.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme a nasekáme na kusy. Osolené opepřené porce prudce osmažíme na tuku po obou stranách, poté přidáme oloupaný česnek, snítku rozmarýnu, šalvěje, zalijeme bílým vínem, vývarem a dusíme 30 minut. Z citronu oloupeme kůru a vykrájíme filety, které i se šťávou vložíme ke králíkovi, dál pomalu dusíme. Hotové maso vyndáme, šťávu scedíme,

  • 2

    vložíme čerstvé máslo, provaříme a dochutíme.

Komentáře k receptu