Žďárské vejce s koprem ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 5 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Mléko - podmáslí
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 545.7 mg
  • Draslík 164.4 mg
  • Vláknina 237.2 mg
  • Vitamín A 237.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, které odložíme do mísy.

  • 2

    Do rendlíku nalijeme podmáslí, ve kterém tyčovým mixerem rozmixujeme hladkou mouku, tavený sýr a smetanu. Pomalu, za stálého míchání omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 1-2 minuty a odstavíme z plotny. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omyjeme kopr a drobně ho pokrájíme. Vejce rozdělíme na talíře, posypeme koprem, přelijeme omáčkou. Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu