Králík na tymiánu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 800 g Králík
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1044 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 752 mg
  • Vláknina 3236.5 mg
  • Vitamín A 3236.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme a rozsekáme na porce. Ty následně osolíme, opepříme a na oleji osmažíme.

  • 2

    Poté maso vyndáme a uchováme v teple. Na výpeku zpěníme cibuli pokrájenou cibuli, drcený česnek, zaprášíme moukou, osmahneme. Vrátíme maso, přidáme protlak, tymián, vlijeme vývar a v rozehřáté troubě upečeme do měkka, podle potřeby podléváme.

Komentáře k receptu