Makrelový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Majolka
  • 70 g Okurky nakládané
  • 70 g Sýr Čedar
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Makrela uzená
  • 4 ks Pečivo pšeničné jemné tukové
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1184 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 473.1 mg
  • Draslík 599.4 mg
  • Vláknina 2078.8 mg
  • Vitamín A 2078.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme je natvrdo, zhruba 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.

  • 2

    Uzenou makrelu vykostíme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a drobně ji pokrájíme. Sýr nakrájíme na nudličky. Sladkokyselou okurku nakrájíme na kostičky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Všechny připravené ingredience v míse smícháme s majolkou, pepřem, plnotučnou hořčicí, případně dochutíme solí a dáme na 1 hodinu vychladit do chladničky.

  • 4

    Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu