Fazolkový salát s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 1000 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 80 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 284.1 mg
  • Vláknina 7100 mg
  • Vitamín A 7100 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Uvaříme je v 1l osolené vody doměkka, scedíme a vsypeme do mísy.

  • 2

    Přidáme oloupanou, na nudličky nakrájenou cibuli.

  • 3

    V misce rozšleháme hořčici s octem, olivovým olejem a cukrem. Nalijeme na salát, podle chuti přisolíme a dobře promícháme.

Komentáře k receptu