Rajčatový salát s vejci a jogurtem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 400 g Rajčata
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1198 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 129.2 mg
  • Draslík 410.4 mg
  • Vláknina 5329.8 mg
  • Vitamín A 5329.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  • 2

    Omytá rajčata nakrájíme na kousky, vejce a nakládanou okurku nakrájíme na kolečka. Vše vsypeem do mísy a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli.

  • 3

    Salát zalijeme rozmíchaným jogurtem, zlehka promícháme a podle chuti osolíme a osladíme.

Komentáře k receptu