Bramborová kaše se smaženou cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 10 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 712.7 mg
- Vláknina 8900 mg
- Vitamín A 8900 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme ji nadrobno a osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji.
-
2
Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak brambory scedíme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. K rozmixovaným bramborám přilijeme horké mléko s rozpuštěným máslem a vše znovu důkladně rozmixujeme. Kaši dochutíme solí a podáváme posypané osmaženou cibulkou.
Komentáře k receptu
- kvetush
- 21.08.2015 19:40:38
Recept hodnotím spíše negativněji. Tím, že se vařily brambory v celku, došlo k nerovnoměrnému provaření a tím i k tomu, že nedovařené brambory uvnitř udělaly hrudky v kaši. Doporučovala bych před vařením brambor brambory nakrájet na přiměřeně stejně veliké kostičky :)
Odpovědět