Jeřabinová vodka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plody jeřabin očistíme, opláchneme a necháme okapat. V misce je rozmačkáme a přeložíme do pěti litrové láhve. Jeřabiny zalijeme vodkou. Naplněnou lahev uzavřeme alobalem, nebo fólii a necháme jeden měsíc na parapetu. Nejlépe je, když láhev bude na světlém a slunečném místě. 
- 
                                2Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr a za občasného míchání na mírném ohni cukr rozpustíme. Hotový sirup necháme vychladit. 
- 
                                3Po měsíci jeřabiny scedíme a smícháme s vychladlým cukrovým sirupem. 
- 
                                4Hotovou jeřabinovou vodku nalijeme do připravených lahví, které zavíčkujeme a necháme vychladit. Poté naléváme a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        