Paprikový sterilizovaný salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 77 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 2 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 307.8 mg
- Vláknina 4566 mg
- Vitamín A 4566 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do hrnce vlijeme vodu, a podle návodu na sáčku Deka uvaříme nálev. Poté do nálevu vložíme rozdělené růžičky květáku, které povaříme 5-8 minut, scedíme a nálev necháme mírně vychladnout. 
- 
                                2Červené papriky (kapie) omyjeme, zbavíme jádřinců a bílých žeber a spolu s oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme horkou vodou a sloupneme povrch. Česnek oloupeme a necháme vcelku. 
- 
                                3Do připravených sklenic poklademe střídavě papriky, cibuli, rajčata a květák. Nakonec do každé sklenice položíme 2 stroužky česneku. Naplněné sklenice zalijeme teplým nálevem a zavíčkujeme je. 
- 
                                4Sklenice naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je 25 minut sterilizujeme při teplotě 85°C. 
- 
                                5Potom sklenice vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        