Karbanátky s nivou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1339 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 383.3 mg
- Draslík 902.5 mg
- Vláknina 6610.8 mg
- Vitamín A 6610.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mleté hovězí maso v míse promícháme s rozšlehaným vejcem a ovesnými vločkami. Hmotu osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření. Dobře promícháme, vytvarujeme karbanátek, uděláme v něm dvě prohlubně, karbanátek obalíme ve strouhance a na oleji smažíme z obou stran. 
- 
                                2Když začne karbanátek zlátnout, přeložíme ho na plech vyložený papírem, do důlků nadrobíme nivu a pod rozehřátým grilem necháme sýr rozpustit. Karbanátek hned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        