Salát bramborový s uzeným lososem
Suroviny
- 800 g Brambory
- 100 g Jogurt bílý
- 150 g Losos uzený
- 50 g Řeřicha
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 ks Cibulka jarní
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Majonéza
- 6 polévková lžíce Masový vývar
- 5 polévková lžíce Ocet bílý vinný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 27 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 151 mg
- Draslík 1453.6 mg
- Vláknina 18884.8 mg
- Vitamín A 18884.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor. 
- 
                                2Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. 
- 
                                3Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům. 
- 
                                4Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a přilijeme do něj ocet a olej, osolíme a opepříme. Vývarem zalijeme plátky brambor a necháme alespoň 15 minut vychladnout a odležet. Je třeba, aby se vývar do brambor úplně vsákl. 
- 
                                5V misce smícháme jogurt s majonézou, přidáme k bramborám a zlehka promícháme. 
- 
                                6Jarní cibulky očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. 
- 
                                7Avokádo oloupeme a pokrájíme na kostičky. Uzeného lososa rozkrájíme na nudličky. 
- 
                                8Kolečka cibule, kousky avokáda a nudličky z uzeného lososa vmícháme do bramborového salátu. Necháme alespoň 15 minut odležet. 
- 
                                9V osolené vodě uvaříme natvrdo vejce. Zchladíme je, oloupeme skořápku a nakrájíme na osminy. Vejci obložíme talíře se salátem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        