Bramborová kaše s krupkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 200 g Krupky trhané
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 12 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 15.4 mg
  • Draslík 616.4 mg
  • Vláknina 6280.3 mg
  • Vitamín A 6280.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Trhané krupky vaříme v hrnci s osolenou vodou, poté scedíme. V jiném hrnci, také v osolené vodě, povaříme oloupané a na kousky nakrájené brambory. Scedíme a přimícháme ke krupkám.

  • 2

    Šťouchadlem na brambory rozšťoucháme, přidáme sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, promícháme.

  • 3

    V pánvičce osmahneme na drobné kousky pokrájenou slaninu na křupavé škvarky. Přidáme na tenké pásky rozkrájenou cibuli, máslo a cibuli osmahneme do zlatova.

  • 4

    Teplou kaši podle porcí dělíme na jednotlivé talíře, polijeme škvarky a omastkem a podáváme.

Komentáře k receptu