Koložvárské kysané zelí
Suroviny
- 1 kostka Bujón hovězí
- 500 g Maso mleté - mix
- 500 g Zelí kysané
- 250 g Rýže
- 150 g Zakysaná smetana
- 450 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 35 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 52.4 mg
- Vláknina 1112 mg
- Vitamín A 1112 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmahneme nasekanou cibuli, přidáme mleté maso a znovu krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a chvíli podusíme.
-
2
Ve 450ml vody s kostkou bujónu uvaříme rýži téměř doměkka.
-
3
Kysané zelí překrájíme a krátce podusíme.
-
4
Do remosky vyložené pečicím papírem urovnáme polovinu zelí i se šťávou. Na zelí rozložíme rýži, kterou přikryjeme podušeným mletým masem i se šťávou. Na maso rozložíme zbylou rýži a zakryjeme ji zbylým zelím.
-
5
Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s mletou paprikou a špetkou soli.
-
6
Pokrm pečeme asi 30 minut.