Rychlý nektarinkovo-meruňkový koláč s mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 4 mg
 - Vláknina 1233.3 mg
 - Vitamín A 1233.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 190°C. Menší plech vyložíme pečícím papírem.
 - 
                                2
Omyté a osušené zralé meruňky a nektarinky (hladké broskve) rozkrájíme a vypeckujeme. Meruňky necháme na poloviny, větší nektarinky rozkrájíme na čtvrtky.
 - 
                                3
V misce vyšleháme krém mascarpone s moučkovým cukrem. Na pomoučeném vále si vyválíme listové těsto o 2-4 cm větší než je dno plechu. Těsto položíme na plech tak, že budou zvednuty okraje. Potřeme ho krémem, na něj poklademe střídavě meruňky a nektarinky slupkou dolů. Zlehka je posypeme třtinovým cukrem a dáme do trouby. Pečeme při 180-190°C přibližně 20 minut dozlatova. Koláč necháme vychladnout, až pak ho nakrájíme a podáváme.