Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 121.1 mg
 - Draslík 13 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1) Z vanilkového lusku vyjmeme semínka a ty pak přidáme ke žloutkům. Společně šleháme 10 minut do pěny.
 - 
                                2
2) Namočíme želatinu do vody.
 - 
                                3
3) Cukr svaříme se 150 ml vody, když začne bublat (110 °C), zašleháme do žloutkové pěny - máme nejvyšší otáčky, aby se žloutky nesrazily.
 - 
                                4
4) Přidáme želatinu, vše dáme do velké mísy s vodou a ledem a za stálého šlehání snížíme na teplotu 20 °C.
 - 
                                5
5) Smetanu vyšleháme do polotuha, přidáme mascarpone a celé to vmícháme do žloutkové směsi. Naplníme formičky na muffiny a dáme do mražáku.
 - 
                                6
6) Jahody vyšleháme s moučkovým cukrem.
 - 
                                7
7) Zmrzlinu podáváme s kopečkem šlehačky přelité jahodovou omáčkou.