Paprikové ragú s telecí klobásou
Suroviny
- 60 g Slanina anglická
 - 10 g Tymián
 - 200 g Čočka
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 200 ml Vývar drůbeží
 - 2 ks Paprika červená
 - 4 ks klobása telecí
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 159 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 109.5 mg
 - Vláknina 1806 mg
 - Vitamín A 1806 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku si namočíme den předem.
 - 
                                2
Klobásy v celku opečeme na olivovém oleji a dáme stranou.
 - 
                                3
Do výpeku z klobás dáme slaninu a papriku nakrájené na kostičky.
 - 
                                4
Po chvíli přidáme i bobkový list a tymián. Přidáme česnek nasekaný nadrobno a necháme rozvonět.
 - 
                                5
Poté přidáme čočku, vývar a dusíme 15 až 20 minut.
 - 
                                6
Osolíme, opepříme, zjemníme máslem.
 - 
                                7
Podáváme s klobásou posypané petrželkou.