Dýňový hamburger
Suroviny
- 300 g Dýně
 - 7 g Sůl
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 5 g Chilli koření mleté
 - 5 g Kmín drcený
 - 200 g Čedar
 - 200 g Strouhanka
 - 30 g Salát hlávkový
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Žemle tuková
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Koriandr
 - 2 polévková lžíce Majonéza
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 708.6 mg
 - Vláknina 3633.7 mg
 - Vitamín A 3633.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, na kostky nakrájenou dýni uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme olejem.
 - 
                                3
Cibuli osmažíme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek, chilli koření, kmín a koriandr.
 - 
                                4
Odstavíme z ohně a přidáme čedar, dýňové pyré a strouhanku, až je směs trochu méně horká, přidáme i vejce.
 - 
                                5
Z této směsi tvoříme karbanátky, které osmažíme na teflonové pánvi z obou stran.
 - 
                                6
Housky rozkrojíme, na spodní stranu dáme majonézu a list hlávkového salátu, na to dýňový karbanátek a přiklopíme horní částí housky.