Cibule pečené na husím sádle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 16 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 36.4 mg
 - Vláknina 2558.8 mg
 - Vitamín A 2558.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme a omyjeme mladé cibule, nať odřežeme tak, aby nám zbyly krátké stonky (2-3 cm). Citrón (chemicky neošetřený) omyjeme, osušíme a nastrouháme. Sýr Gran Moravia nastrouháme na hoblinky. Utřeme česnek se solí.
 - 
                                2
Cibuli vložíme do vroucí vody a vaříme ji 2 minuty. Pak ji vyjmeme sítem a necháme odkapat. V pekáčku rozpálíme sádlo, přimícháme česnek s citrónovou kůrou, pak přidáme cibuli, opepříme, promícháme, podlijeme bujónem a dáme do předehřáté trouby na 120°C péct přibližně na 50 -55 minut do doby, až je cibule měkká a zlatá. Občas ji můžeme promíchat a péct déle, podle velikosti cibule. Upečenou cibuli vyjmeme z trouby, po chvíli posypeme sýrem a podáváme.