Čokoládová pěna ve sklenici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 2 mg
 - Draslík 298.3 mg
 - Vláknina 5487.5 mg
 - Vitamín A 5487.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílky a smetanu vyšleháme dotuha a dáme do lednice.
 - 
                                2
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázní.
 - 
                                3
Cukr zahřejeme na pánvi se lžící vody a javorovým sirupem. Tuto směs nalijeme po stěně do misky k bílkům a zašleháme.
 - 
                                4
Po chvíli zašleháme i rozpuštěnou čokoládu.
 - 
                                5
Do šlehačky vmícháme čokoládovou směs.
 - 
                                6
Oříšky opražíme nasucho v pánvi a nakrájíme je nahrubo. Smícháme je s rozdrobenými ovesnými sušenkami.
 - 
                                7
Do sklenic vrstvíme střídavě sušenkovou a čokoládovou směs a ozdobíme broskvemi a ušlehanou šlehačkou.