Pošírované hrušky s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 3 mg
 - Draslík 175.9 mg
 - Vláknina 750 mg
 - Vitamín A 750 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky oloupeme, ale stopky neodkrajujeme. Zespodu je zbavíme jádřince.
 - 
                                2
Smícháme obě vína, pomerančovou kůru a koření a v této směsi povaříme hrušky 15 minut.
 - 
                                3
Mezitím si rozpustíme čokoládu ve smetaně, přimícháme rum.
 - 
                                4
Hrušky podáváme přelité čokoládou.