Pomerančový salát s fenyklem, ředkvičkami a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 39 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 233.8 mg
 - Vláknina 3221.4 mg
 - Vitamín A 3221.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme a omyjeme červené ředkvičky a fenykl. Větší pomeranč (pokud možno červený) oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. Z fenyklu si odložíme několik zelených lístků a bulvu fenyklu nakrájíme na tenké plátky. Taktéž nakrájíme i ředkvičky. Hermelín rozkrojíme na poloviny a každou polovinu nakrájíme na plátky. Snítku (1 lžíce) mladého kopru omyjeme a lístky otrháme. Ve sklenici rozmícháme olivový olej s 2 lžičkami citrónové šťávy a špetkou cukru.
 - 
                                2
Vše tuhé ingredience přidáme k pomeranči do mísy, zlehka promícháme, zalijeme připravenou zálivkou a dáme na 1 hodinu do chladničky.
 - 
                                3
Salát těsně před podáváním ozdobíme snítkami fenyklu a kopru.