Husí roláda s kaštanovou nádivkou
Suroviny
- 250 g Chléb toastový
 - 100 g Kaštanové pyré
 - 10 g Pepř černý mletý
 - 100 g Slanina anglická
 - 10 g Sůl
 - 100 ml Mléko plnotučné
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Husa domácí
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce sádlo
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1969 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 318 g
 - Sodík 602 mg
 - Bílkoviny 76 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 464 mg
 - Draslík 1455.7 mg
 - Vláknina 5984.7 mg
 - Vitamín A 5984.7 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Toastový chléb rozprostřeme na kuchyňské lince a necháme ho přes noc vyschnout.
 - 
                                2
Poté chléb nakrájíme na kostičky a smícháme s nasekanou cibulí a petrželkou, zalijeme mlékem, žloutky a vmícháme kaštanové pyré.
 - 
                                3
Z bílků vyšleháme sníh a opatrně ho vmícháme do kaštanové směsi.
 - 
                                4
Husu vykostíme a rozprostřeme ji kůží dolů na alobal potřený sádlem. Osolíme a opepříme ji.
 - 
                                5
Husu poklademe anglickou slaninou a dáme na ni i kaštanovou směs.
 - 
                                6
Zabalíme do alobalu a převážeme provázkem.
 - 
                                7
Pečeme 30 minut na 200 °C a poté hodinu a půl při teplotě 160 °C.