Perníkový koláč s datlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 167 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 95.8 mg
 - Draslík 275 mg
 - Vláknina 10632.7 mg
 - Vitamín A 10632.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dortovou formu vymažeme 20 g másla a dno vyložíme pečicím papírem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
 - 
                                2
Vypeckované datle dáme do misky se sodou a máslem a zalijeme vroucí vodou. Mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Datle necháme ve vodě vychladnout.
 - 
                                3
V míse utřeme vejce s cukrem do hladké pěny, do ní zamícháme směs s datlemi. Poté vmícháme hrubě sekané ořechy a mouku, v níž jsme promíchali kypřicí prášek, perníkové koření a sůl. Směs pečlivě promícháme.
 - 
                                4
Těsto vložíme do formy, povrch uhladíme a těsto pečeme v předehřáté troubě 60 až 75 minut. Zda je koláč upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
 - 
                                5
Upečený koláč necháme chladnout ve formě asi 5 minut, poté vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.