Mrkvový koláč s ricottou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 44 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 172.9 mg
- Draslík 283.8 mg
- Vláknina 5401.6 mg
- Vitamín A 5401.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu vytřeme máslem, dno vyložíme pečicím papírem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
-
2
Třetinu ořechů nakrájíme na tenké plátky a odložíme, zbytek nahrubo nasekáme.
-
3
Mrkev opláchneme, oloupeme a najemno nastrouháme.
-
4
Do mísy vsypeme mouku se skořicí a kypřicím práškem, přimícháme posekané ořechy a hrozinky.
-
5
V další míse utřeme cukr a sůl s olejem. Po částech přimícháme vejce, poté mrkev a pomerančovou kůru a šťávu. Do směsi zašleháme sypkou směs.
-
6
Těsto vlijeme do formy, uhladíme a v předehřáté troubě pečeme asi 50 minut. Zda je těsto upečené, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je upečené.
-
7
Po upečení necháme dort ve formě zchladnout, poté vyklopíme a na mřížce necháme zcela vychladnout.
-
8
V mezičase připravíme krém. V míse ušleháme ricottu s pomerančovou šťávou, kůrou a s cukrem.
-
9
Vychladlý dort potřeme ricottovým krémem a posypeme plátky ořechů.