Vanilkové tiramisu s ricottou a oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Cukr moučkový
  • 500 g Sýr Ricotta
  • 250 g Řecký jogurt
  • 250 g Piškoty cukrářské
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2.5 kávová lžička Káva mletá
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1.5 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 6 polévková lžíce Ořechy lískové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 49.4 mg
  • Draslík 181.6 mg
  • Vláknina 3351.3 mg
  • Vitamín A 3351.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme silnou kávu ze 200ml vody a 2.5 vrchovatých lžiček kávy a necháme ji vychladnout. Pokud bude turecká, scedíme ji. Vychladlou kávu smícháme s 1/2 lžičkou mleté skořice.

  • 2

    V míse smícháme řecký jogurt se sýrem ricottou, nastrouhanými lískovými oříšky a prosátým moučkovým cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a ostrým nožem seškrábneme semínka do jogurto-ricottové směsi a znovu vše promícháme.

  • 3

    Cukrářské piškoty postupně namočíme do kávy a 12 kusů poklademe vedle sebe na dno hlubší skleněné (nebo porcelánové) mísy. Na ně naneseme 1/2 jogurto-ricottové směsi, na ně položíme dalších 12 ks v kávě namočených piškotů a tuto vrstvu pokryjeme 2/2 jogurto-ricottové směsi. Mísu zakryjeme fólií a vložíme ji na 20 minut do chladničky.

  • 4

    Před podáváním báječně lahodného dezertu celý povrch tiramisu posypeme kvalitním kakaovým práškem. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu