Bramborová kaše 1
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 11 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 1032.6 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oškrábeme a omyjeme brambory. Rozkrájíme na čtvrtky a dáme vařit do osolené vroucí vody.
-
2
Po uvaření slijeme, rozmačkáme a rozšleháme s vařícím mlékem, ve kterém jsme rozpustili máslo, na hladkou kaši. Dosolíme dle chuti.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 13.02.2016 14:47:05
Stejným postupem bramborovou kaši dělávám, horké mléko přidávám postupně do rozmačkaných brambor a to za stálého šlehání. Mléka stačí zhruba polovina, takže doporučuji nedávat najednou, ale postupně a podle potřeby. Na kaši se nejvíce hodí brambory varného typu C, ale půjde to i z varného typu B. Problém je jen s varným typem A, který je určen hlavně na saláty
Odpovědět