Srbský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 6 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 111 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 606 mg
  • Vláknina 5430 mg
  • Vitamín A 5430 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, osušené papriky na plotýnce opečeme, oloupeme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme a oloupeme.

  • 2

    Do salátové mísy vrstvíme papriku, rajčata nakrájená na plátky, každou vrstvu osolíme a dáme vrstvu nakrájené cibule.

  • 3

    Povrch salátu zalijeme olejem a necháme stát, až rajčata pustí šťávu.

Komentáře k receptu