Segedínský guláš po česku
Suroviny
- 30 g Sádlo škvařené
- 400 g Zelí kysané
- 500 g Vepřová plec
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 36 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 106 mg
- Draslík 665.4 mg
- Vláknina 6007.3 mg
- Vitamín A 6007.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme maso na kostky.
-
2
Nakrájenou cibuli na kostičky zpěníme na sádle, přidáme papriku a nakrájené maso. Osolíme, okmínujeme a osmahneme.
-
3
Lehce podlijeme horkou vodou a necháme dusit. Dle potřeby vodu doléváme, aby se nám maso nepřipeklo.Jakmile je maso poloměkké, přidáme nakrájené kysané zelí a dusíme do změknutí.
-
4
Ve větším hrnku si rozmícháme mouku se smetanou a přilijeme k masu. Přidáme utřený česnek a ještě chvilku za stálého míchání povaříme.
-
5
K příloze podáváme houskový knedlík.