Křenový salát z červeného zelí
Suroviny
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 ks Jablka
- 1 ks Okurky nakládané
- 2 polévková lžíce Křen
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 6 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 4 g
- Sodík 869 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 241.6 mg
- Vláknina 5091.3 mg
- Vitamín A 5091.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí nakrouháme a dle chuti osolíme, opepříme, přidáme cukr, olej a ocet. Vše dobře promícháme a dáme odpočinout do chladu.
-
2
Nastrouháme najemno jablko, celer, křen a nakrájíme okurku. Vše přimícháme do odleželého zelí.
-
3
Salát ponecháme dalších 30 minut odležet v chladu.