Podkrkonošská hladká Ančka s liškami
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 500 g Lišky čerstvé
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 l Voda pitná
 - 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 280 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 142.1 mg
 - Draslík 288 mg
 - Vláknina 3182.6 mg
 - Vitamín A 3182.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky. Vložíme je do hrnce s litrem vody, přidáme sůl, kmín, dáme je vařit.
 - 
                                2
Očistíme a omyjeme čerstvé lišky, přidáme je vařit k bramborům. Polévku vaříme při mírné teplotě asi 20 minut.
 - 
                                3
Ve smetaně rozkvedláme mouku, vajíčka a vaječnou směs přimícháme do polévky, až jsou brambory s liškami téměř uvařené.
 - 
                                4
Hladkou Ančku s liškami dochutíme bílým pepřem, octem, solí, případně i cukrem, necháme přejít varem a podáváme.