Brynzová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 492 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 8.6 mg
 - Draslík 168.3 mg
 - Vláknina 2445 mg
 - Vitamín A 2445 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brynzu ušleháme s máslem, vmícháme jemně nakrájenou cibuli, kmín, papriku, nasekanou pažitku a sůl. Je-li pěna příliš hustá, zředíme zakysanou smetanou. Na talířky rozprostřeme plátky okurky, na ně navršíme pěnu a ozdobíme kolmo zapíchnutými půlkolečky okurky.