Cikánská topinka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 752 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 173.2 mg
 - Vláknina 146.5 mg
 - Vitamín A 146.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do osolené vroucí vody s trochou octa opatrně na mastné lžíci vložíme postupně vejce a necháme ztuhnout asi 4 minuty. Hotová vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme pořádně okapat.
 - 
                                2
Plátky toastového chleba krátce opečeme na sádle, na každý položíme vejce a plátek cikánské pečeně, přelijeme rozmixovaným lečem s prolisovaným česnekem a dáme zprudka na 5 minut zapéct do trouby. Podáváme posypané drobnými škvarky.