Játrová směs na houbách
Suroviny
- 200 g Játra kuřecí
 - 200 g Játra telecí
 - 200 g Játra vepřová
 - 200 g Rajčata
 - 8 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 4 g Majoránka
 - 250 g Houby čerstvé
 - 5 g Kmín drcený
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 200 g Paprika zelená
 - 100 g Cibule - nať
 - 50 g Sádlo vepřové škvařené
 - 1 ks Cibule
 - 2 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 919 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 490 mg
 - Draslík 1150.9 mg
 - Vláknina 13871 mg
 - Vitamín A 13871 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 77.9 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, kmínem, majoránkou a pepřem, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme všechny druhy jater, nakrájených na malé kousky, orestujeme ze všech stran. Přidáme pokrájené houby, papriky a rajčata, podlijeme vodou, zakryté pozvolna dusíme, až jsou játra měkká.
 - 
                                2
Solíme až nakonec, jinak by játra ztvrdla. Podáváme ozdobené nasekanou cibulovou natí.