Koprové taštičky
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
 - 500 g Tvaroh jemný
 - 6 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 100 g Kopr čerstvý
 - 500 g Mouka polohrubá
 - 20 ml Olej rostlinný
 - 5 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 l Voda pitná
 - 2 dl Smetana zakysaná 14%
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 652 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 173.3 mg
 - Draslík 217.1 mg
 - Vláknina 4120 mg
 - Vitamín A 4120 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, vajec a oleje uhněteme nudlové těsto a necháme odpočinout. Zatím v míse ušleháme tvaroh se žloutkem a zakysanou smetanou, přidáme nasekaný kopr a sůl.
 - 
                                2
Z těsta vyválíme slabý plát, který si pomyslně rozdělíme napůl, a v jedné polovině naklademe s pravidelným rozestupem kopečky náplně. Okolí náplně potřeme bílkem a přeložíme druhou polovinou těsta, okolí náplně přimáčkneme, aby se těsto spojilo. Rádlem rozkrájíme plát na jednotlivé taštičky, znovu důkladně stiskneme okraje a necháme na vále 20 minut zaschnout.
 - 
                                3
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s trochou oleje, postupně vkládáme taštičky a vaříme 12 minut za mírného varu. Hotové taštičky vyjmeme, necháme okapat a podáváme polité vyškvařenou slaninou i se škvarečky.