Segedín salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 803 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 223 mg
 - Draslík 309.2 mg
 - Vláknina 4165.8 mg
 - Vitamín A 4165.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole propereme a necháme přes noc namočit ve studené vodě. Druhý den uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem doměkka, necháme vychladnout a scedíme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme na slabá kolečka a vše promícháme v míse se solí a pepřem. Zálivku si připravíme z vody, soli, octa a cukru, dobře promícháme a nakonec všleháme zakysanou smetanu smíchanou s paprikou. Hotovou zálivkou přelijeme vždy každou porci na talíři.