Debrecínské klobásy s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 295 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 21.3 mg
 - Draslík 960.3 mg
 - Vláknina 11821.4 mg
 - Vitamín A 11821.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na tenké proužky a na pánvi opečeme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Odstavíme, posypeme paprikou, přilijeme trochu vody, přidáme celé klobásy a zakryté asi 8min podusíme.
 - 
                                2
Poté klobásy vyjmeme, nakrájíme na tlusté plátky, vrátíme do pánve a necháme trochu odpařit šťávu.
 - 
                                3
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky stejné velikosti jako klobásy a zprudka osmažíme ve větším množství tuku. Necháme okapat, ochutíme solí, posypeme petrželkou, přimícháme ke klobásám a ihned podáváme.