Letní salát s ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 630 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 485.3 mg
 - Vláknina 8065 mg
 - Vitamín A 8065 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 86.8 mg
 - Vitamín E 8.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme horkou vodou, zchladíme a nakrájíme na čtvrtky, papriky vložíme nasucho na 15 minut do vyhřáté trouby na 220°C, vyjmeme, zchladíme a oloupeme slupku. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, salátovou okurku na kolečka, olivy bez pecek na plátky, oloupanou cibuli na tenké plátky a rozebereme na kroužky. Vše nasypeme do salátové mísy, osolíme, opepříme, zalijeme olejem, posypeme posekanou petrželovou natí, důkladně promícháme a nakonec zasypeme rozdrobeným ovčím sýrem.