Maďarské řezy
Suroviny
- 130 g Máslo čerstvé
 - 2.4 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hrubá
 - 130 g Ořechy vlašské
 - 300 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 120 g Cukr krupice
 - 50 g Cukr krupice
 - 130 g Mouka polohrubá
 - 20 g Cukr vanilka
 - 20 g Cukr vanilka
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 100 g Poleva čokoládová
 - 100 g Cukr moučkový
 - 80 g Mandle plátky
 - 600 g Kaštany jedlé
 - 60 ml Brandy
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vanilkový lusk
 - 2.5 dl Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 19 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 50.2 mg
 - Draslík 264.2 mg
 - Vláknina 1590.6 mg
 - Vitamín A 1590.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Nakrájíme ho do misky, přisypeme moučkový i vanilkovým cukr, utřeme do pěny. Za stálého míchání přidáváme vejce, smíchanou prosátou mouku s kypřícím práškem a pomletými ořechy. Vše zlehka promícháme, nakonec vmícháme brandy. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme do něj připravené těsto a vložíme do předehřáté trouby.
 - 
                                2
Pečeme při 175 stupních cca 35 - 40 minut. Upečený korpus necháme mírně vychladnout v pekáči, poté ho vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
 - 
                                3
Ostrým nožem naříznuté kaštany rozložíme na suchý plech, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Po vytažení z trouby je ještě teplé oloupeme. Do kastrůlku vlijeme mléko, vložíme vanilkový lusk, cukr, nakonec přidáme teplé kaštany. Povaříme do změknutí kaštanů (přibližně 15 minut). Stáhneme z ohně, vyndáme vanilkový lusk a ještě teplou hmotu rozmixujeme na hladké pyré, poté jí potřeme povrch korpusu.
 - 
                                4
Smetanu vyšleháme s vanilkovým a krupicovým cukrem na tuhou šlehačku, kterou rozetřeme na kaštanové pyré. Nakonec posypeme mandlovými lupínky a krájíme na úhledné řezy.
 - 
                                5
Podle porcí řezy rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky. Každou porci ozdobíme čokoládovou polevou.