Bramborové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 826 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 62.6 mg
 - Draslík 429.5 mg
 - Vláknina 7400 mg
 - Vitamín A 7400 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici a vejce.
 - 
                                2
Promícháme a dle potřeby přidáme mléko. Vypracujeme středně tuhé těsto, které rozdělíme na 4 kusy a z každého vypracujeme podlouhlé knedlíky.
 - 
                                3
Dáme je vařit do vroucí vody na 18 minut.
 - 
                                4
Po vyjmutí je ihned krájíme na plátky nití nebo kráječem na knedlíky.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                