Losos s vinnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 529 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 145 mg
 - Draslík 1278.7 mg
 - Vláknina 5566.8 mg
 - Vitamín A 5566.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.9 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 276.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchaného a omytého lososa osolíme a opepříme. Pomeranč a citron omyjeme, nakrájíme na dílky a šťávu zachytíme. Rybu naplníme kousky pomeranče a citronu a nahrubo nasekanou šalotkou. Okořeníme estragonem. Lososa položíme na dvojitý alobal, zalijeme vývarem, zabalíme a dobře utěsníme. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 25 minut. Upečeného lososa vyjmeme z alobalu a vložíme do nahřáté nádoby.
 - 
                                2
Vývar vlijeme do kastrolu, povaříme se zachycenou ovocnou šťávou, všleháme smetanu, osolíme, opepříme a osladíme. Nakonec přilijeme sekt.
 - 
                                3
K rybě podáváme omáčku a pokrm ozdobíme pomerančovou kůrou a estragonem.