Rybí eskabeš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Mořský ďas
  • 340 ml Ocet vinný
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 6 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 654 mg
  • Vláknina 2597.8 mg
  • Vitamín A 2597.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mořského ďasa odloupneme hnědou blánu na ocase. Ostrým nožem oddělíme po celé délce kost od masa. Nakrájíme na plátky asi 2,5 cm silné.

  • 2

    Sůl a pepř smícháme s moukou, kousky ryby ve směsi obalíme, smažíme na oleji do zlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku.

  • 3

    Mrkev i cibuli vložíme do výpeku, 5 minut zvolna smažíme, přidáme bobkový list, petrželku, ocet, čili papričku a 280 ml vody. Zakryjeme a dusíme pomalu asi 20 minut.

  • 4

    Hotovou rybu přendáme do větší mísy, zalijeme marinádou, posypeme nasekaným česnekem a zakryjeme. Dáme na 24 hodin do chladničky, rybu několikrát otočíme.

  • 5

    Před servírováním rybu upravíme na talíři, polijeme marinádou a ozdobíme petrželkou. Podáváme jako předkrm nebo s pečivem jako lehký oběd.

Komentáře k receptu